BiH

Prognoza za Novu godinu vas neće razveseliti: Kakvo (ne)vrijeme nas čeka u najluđoj noći?

Prijatnije temperature za ovo doba godine u Bosni i Hercegovini nastavit će se u ostatku decembra – ako je suditi na osnovu prognoze objavljene na internet stranici AccuWeather, ali i prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

No image - Haber.ba

U toku ove sedmice očekuju se temperature do 17 stepeni, sudeći prema trodnevnoj prognozi FHMZ-a, no AccuWeather navodi da će biti 13 stepeni, te da od četvrtka slijede padavine.

Ljubitelji snijega će biti razočarani. Izvjesno je da će novogodišnji praznici, kao i ostatak mjeseca proteći sa vrlo malo ili skoro nikako bijelog pokrivača, navodi “Hayat“.

Za Božić, sudeći prema prognozama, neće padati snijeg, ali hoće dva dana kasnije – 27. i 29. decembra.

Temperature zraka posljednjeg dana u godini će biti niske. Bit će hladno, ali ne mnogo. Najniža temperatura bi trebala biti do -6 u Bosni odnosno -1 stepeni Celzijusa u Hercegovini bez padavina, navodi AccuWeather.

Decembra 31. preovladavat će oblačno vrijeme i temperature oko 1 stepen Celzijusa, dok se u novogodišnjoj noći očekuje nekoliko pljuskova u večernjim satima nakon čega slijedi malo snijega.

Sudeći prema prognozi, snijeg i kiša nastavit će padati i prva dva dana u novoj 2020. godini, dok se već od 4. januara očekuje razvedravanje i porast temperatura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh