BiH

Policija nije uspjela probiti blokadu građana na deponiji Uborak kod Mostara

Rano jutros kamioni mostarskih komunalnih preduzeća krenuli su prema blokiranoj deponiji Uborak kao dio policijske akcije deblokiranja deponije koju građani zatvorenom drže već treći dan.

No image - Haber.ba

Tridesetak policajaca među kojima je bilo i onih iz Interventne jedinice u par pokušaja nisu uspjeli preplašiti, ali ni fizičkom silom ukloniti građane koji su stali, a potom i sjeli ispred ulazne kapije.

Kako je za “Klix” kazao Omer Hujdur, predsjednik Udruženja “Jer me se tiče”, građani su uspjeli odbraniti svoje nemjere i pokušaju policije da ih uklopni.

“Uslovi za život su nam ugroženi u svakom smislu i nemamo šta izgubiti. Ako nas policija ukloni mi se vraćamo za pola sata, ali ko štiti kriminalne radnje ovih na vlasti koji koriste nelegalnu deponoiju on se poistovjećuje s njima i kriminalac je”, kazao je jasno Hujdur.

Građani sjevernih mostarskih predgrađa, uprkos niskim temperaturama, u blokadi drže deponiju Uborak već tri dana. Gradske vlasti traže od policije da iskoristi svoje zakonske ovlasti i omogući nesmetan rad deponije kojoj je u srijedu istekla okolinska dozvola.

Deponija Uborak zbog istih razloga bila je blokirana 11 dana i u junu ove godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh