BiH

Dvanaesti pohod “Moja domovina-moj ponos”

Sportski savez i Grad Gračanica danas su, povodom predstojećeg obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, 12. put organizirali tradicionalni pohod “Moja domovina-moj ponos”. Dvije stotine Gračanlija svih generacija odale su počast antifašistima 1941.-1945. i braniteljima BiH 1992.-1995. godine, a onda su krenuli na put dug 10 kilometara.

Moja domovina moj ponos- Avaz

– Ovaj pohod poklanjamo svim antifašistima, svim braniteljima naše domovine. Ovo je i pohod zdravlja. Pozivam vas da i na spomen-obilježju Vis odate počast poginulim borcima Armije RBiH u odbrani Visa i sjevernog dijela općine Gračanica – rekao je predsjednik Sportskog saveza Gračanice Osman Bukvić.

On je, zajedno s Edinom Šakovićem, utvrdio maršrutu koja se razlikuje od dosadašnjih. Naime, duga kolona je prošla kroz bivši kamenolom Sklop, pa preko Čozalovog brda i Babića stigla na Sijedi krš i Vis, gdje su ručali vojnički grah, prenosi “Avaz“.

Moja domovina moj ponos- Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh