BiH

Ambasador SAD-a Eric Nelson razgovarao s mladima u Kaknju

U posjeti Kaknju bio je danas ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson. Ambasador je posjetio otvoreni dio Muzeja Kaknja u kojem su mu kakanjski srednjoškolci predstavili znamenitosti koje se čuvaju na ovom prostoru.

No image - Haber.ba

Na engleskom jeziku kakanjski srednjoškolci su govorili o grbovima BiH kroz historiju, o bosanskom srednjovjekovlju, bosanskim kraljevima i Bobovcu, o prvom partizanskom pilotu Rudiju Čajavecu, rođenom Kakanjcu, o stećcima…

Nakon toga ambasador je posjetio Kreativni inovacijski centar koji okuplja mlade Kakanjce koji na tom mjestu razvijaju svoje kreativne ideje. Povod za posjetu ambasadora Nelsona Kaknju je projekt Udruženja “Alternative” Kakanj pod nazivom “Prevencija rodno zasnovanog nasilja u planovima razredne nastave osnovnih i srednjih škola”.

Projekt je podržan od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Agencije za ravnopravnost spolova BiH kroz program “Jačanje kapaciteta institucija za rješavanje rodno zasnovanog nasilja u BiH”, koji se provodi uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Tokom posjete upriličen je i kratki prikaz scene – forum teatra o temi “Položaj djevojaka/žena u bosanskohercegovačkom društvu”. Nakon toga mladi Kaknja su razgovarali s ambasadorom.

Zajedno s ambasadorom Nelsonom, Kakanj su posjetili i predstavnici USAID-a, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Agencije za ravnopravnost spolova BiH, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh