BiH

Denis Zvizdić ugostio ambasadora Kine: “Najbolje sarađujemo u oblasti turizma”

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu ambasadora NR Kine u BiH Jija Pinga, s kojim je razgovarao o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH.

Denis Zvizdić - Vijesti.ba

Saglasni su da BiH i NR Kina imaju prijateljske odnose koje treba unaprijeđivati. Rekli su da je ekonomska saradnja u porastu i da postoji značajan prostor za unapređenje u svim segmentima.

Razgovarano je i o predstojećem samitu ministara prometa i komunikacija koji bi trebao biti održan u Sarajevu do kraja ove godine u okviru saradnje ’17 +1′ i istaknuli da je izgradnja infrastrukture najvažniji cilj ekonomskog razvoja cijelog regiona. Izrazili su uvjerenje da će uskoro biti pokrenuta izgradnja Bloka 7 Termoelektrane ‘Tuzla’ koji je važan za energetsku stabilnost BiH.

Ping je konstatirao da se odnosi dviju zemalja unaprijeđuju na svim poljima, a posebno u oblasti turizma, i istaknuo da je broj turista u prvih šest mjeseci ove godine dostigao broj kineskih turista u BiH iz cijele prošle godine.

Zvizdić i Ping su izrazili očekivanje da će se uspješna saradnja i kvalitetno partnerstvo nastaviti i u narednom periodu na osnovu međusobnog razumijevanja i poštovanja, saopćeno je iz VMBiH, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh