BiH

Saradnja između Švicarske i BiH: PRVA MEĐUNARODNA LJETNA ŠKOLA

U periodu od 21. do 27. jula u Stocu održati Prva međunarodna ljetna škola “Empowering Personal Growth”.
Škola je jedinstvena saradnja između Švicarske i Bosne i Hercegovine.

Stolac, BiH - Aljazeera.net

Projekat je organizovan od strane švicarske organizacije i dijaspora u okviru projekta i-platform, koji je podržala švicarska vlada, odnosno švicarska agencija za razvoj i saradnju.

Ovaj projekat je usmjeren na razvoj Bosne i Hercegovine, odnosno efikasnije korištenje resursa dijaspore. Zamišljeno je da mladi iz različitih krajeva svijeta razmjenjuju svoja znanja i resurse.

Želimo da razvijamo intelektualnu zajednicu Bosne i Hercegovine, da promoviramo pozitivne strane napretka
bosanskohercegovačkog društva, da pokažemo da su naše razlike naše najveće prednosti.

Škola predstavlja jedinstvenu priliku u čijim okvirima mladi imaju priliku za upoznavanje, zajedničku kolaboraciju, kao i sudjelovanje u dvosmjernom prenosu informacija, znanja i vještina iz oblasti, kao što su: aktivno građanstvo, javno govorništvo, liderske vještine, moderno poduzetništvo, dizajnersko promišljanje, konflikt menadžement, impro-teatar, kreativno pisanje, psihodrama, psihogeografska ekspedicija, briga o sebi i sl.

Predavači su istaknuti stručnjaci, koji dolaze iz Švicarske, Njemačke i Bosne i Hercegovine.
U sklopu programa škole će se 23.7.2019 u 20:30 sati, u Makovoj hiži održati večer poezije na kojoj će se pojaviti priznati bosanskohercegovački pjesnici. Večer poezije otvorena je za javnost.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh