BiH

Upaljen žuti meteoalarm za veći dio BiH, potencijalno opasno vrijeme

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i krajem dana, postupni porast oblačnosti u sjevernim područjima, može uvjetovat i kratkotrajnu kišu. Vjetar slab na momente i umjeren jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 35 stepena.

No image - Haber.ba

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, prenosi “N1“.

Za veći dio BiH je zbog temperatura upaljen žuti meteolarm.

Žuti meteoalarm se navodi kao vrijeme koje je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali iz FHMZ-a savjetu da stanovništvo bude na oprezu ako neko namjerava prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh