BiH

U Mostaru se danas održava prvi sajam zapošljavanja osoba sa invaliditetom

U prostorijama Arena Sport Centra u Mostaru, u srijedu 12. juna uspješno je otvoren prvi sajam za zapošljavanje osoba s invaliditetom u sklopu projekta P.O.W.E.R, koji financira Evropska unija kroz IPA II program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina i Crna Gora, navodi se u saopštenju.

Letak sajma za zaposljavanje (e- mail)

Na samom početku, prisutni posjetitelji imali su priliku pogledati kratki video spot koji je snimljen u sklopu medijske kampanje projekta, nakon čega je uslijedio nastup talentovanog slijepog mladića Denisa Barte, pobjednika muzičkog show-a Supertalent 2018. godine.

Deset pripravnika projekta P.O.W.E.R presjeklo je vrpcu čime je službeno započeo Sajam gdje će posjetitelji imati priliku obići više od 40 štandova raznih organizacija, Udruga osoba s invaliditetom, socijalnih preduzeća, firmi, zaštitnih radionica.

Letak sajma za zaposljavanje (e-mail)

Projekt P.O.W.E.R. financira Europska unija, kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta je 459.776 eura, od čega Europska unija financira 390.800 eura. Projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine u saradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje Paraplegičara Bar i Biznis start-up centar iz Bara. Projekt traje dvije godine i realizira se na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh