BiH

Željko Komšić: “Neprimjeren istup ambasadora Ivancova”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je krajnje diplomatski neprimjerenim istup ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova tokom njegovog gostovanja u emsiji Dan u živo na “N1”, te je izrazio zabrinutost ambasadorovim pokušajem diskreditacije novinara Avde Avdića.

No image - Haber.ba

Komšić je za “N1” naveo da je razočaravajuća činjenica da ambasador Ivancov na posve nediplomatski način vrši svojevrstan pritisak na medije u Bosni i Hercegovini, dodajući da osim toga takav politički govor duboko zalazi u sferu miješanja u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da afera “Potkivanje” mora biti istražene do kraja, te da mediji imaju demokratsko pravo da javnost informišu o pomenutom slučaju.

Bilo kakvi politički i diplomatski pritisci na medije sa ciljem banalizacije ovako krupnog problema za našu državu i društvo neće doprinijeti stvaranju ambijenta koji u konačnici ima za cilj vraćanje poljuljanog povjerenja u instituciju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća“, zaključio je Komšić, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh