BiH

Održavanje službenih limuzina funkcionera BiH bezobrazno skupo

Od početka prošle godine institucije i javna preduzeća Bosne i Hercegovine potrošili su 19,3 miliona KM na gorivo sipano u službene automobile.

Službena vozila - BIRN.ba

Podaci su ovo sa “BIRN-ove” baze službenih automobila, koja prati troškove nekoliko stotina institucija i javnih kompanija u BiH.

Nakon goriva, za koje se izdvaja najviše novca, institucije i javna preduzeća su na gume potrošile oko 197.000 KM, za najam vozila 269.000 KM, te za održavanje i servis 380.000 KM.

Za osiguranje, registraciju i tehnički pregled izdvojeno je 444.000 KM, za pranje automobila skoro 100.000 KM, te za putarine 15.000 KM.

Kako navode u “BIRN-u” 397.000 KM izdvojeno je za nabavku rezervnih dijelova, sitnog materijala, zakupa parkinga ili usluge šlep službe. Ovi troškovi, između ostalog, stavljeni su u kategoriju ostali.

Podsjećamo, “BIRN BiH” prikuplja podatke o troškovima za gorivo, gume, najam vozila, održavanje i servis, troškovima osiguranja, registracije i tehničkog pregleda te pranja i putarina, kao i svim drugim troškovima za službena vozila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh