BiH

U Bileći otkriven spomenik Draži Mihailoviću i “POSLATA PORUKA POMIRENJA”!?

U Ravnogorskom parku u Bileći danas je otkriven i osveštan spomenik generalu Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljubu Mihailoviću, djelo vajara Milivoja Bokića.

Spomenik Dragoljubu Mihailoviću u Bileći - SrspakInfo.com

Spomenik su otkrili Bokić i Radomir Babić, brat komandanta graničnog bataljona bilećke četničke brigade, prenosi “Srna”.

Član Odbora za izgradnju spomenika Milorad Vujović rekao je da je spomenik Mihajloviću odavno postojao u srcima srpskog naroda i da se danas ostvaruje njegova volja.

Vujović je istakao da se ovim spomenikom poručuje da se srpski narod osvijesti i pogleda u prošlost, jer u suprotnom ni u budućnosti neće znati gdje ide.

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović rekao je da spomenik čiča Draži za ovaj grad znači završetak Drugog svjetskog rata u Bileći i da se njime šalje poruka međusrpskog pomirenja.

“Da su se Srbi u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu dijelili kao što su u Drugom svjestskom ratu mi ne bismo danas imali Republiku Srpsku”, rekao je Vujović, navodi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh