BiH

Skandal u Krajini: Nastavnik slao fotografije učenicima

Zahvaljujući prijavi jednog od roditelja učenika Prve osnovne škole u Velikoj Kladuši otkriven je skandal umiješan nastavnik ove škole E. M.

Prva osnovna skola uVelikoj Kladusi-Buka.com

Našem portalu obratili su se pojedini roditelji koji ga optužuju da je učenicima slao eksplicitne fotografija svog nagog tijela.
O ovom skandalu roditelji su upoznali upravu škole, a škola nadležne policijske i tužilačke organe. Direktorica Prve osnovne škole Zehida Bihorac – Odobašić kazala je za Klix.ba kako je informacija o ovom skandalu tačna, te da je slučaj prijavio roditelj jedne učenice.

“Mi smo odmah upoznali nadležne institucije i očekujemo da one postupe u skladu sa zakonom, pogotovo što se radi o djeci iz osnovne škole”, izjavila je Bihorac -Odobašić. Ona je konstatirala kako je njen zadatak da pored obrazovnog procesa, prvenstveno štiti sigurnost i prava djeteta u svim aspektima.

Kako saznaje “Klix.ba“, prva saznanja o skandaloznoj razmjeni eksplicitnih fotografija nastavnika E. M. uprava škole dobila je u petak 26. aprila. Prema nezvaničnim informacijama, u Prvoj osnovnoj školi je održan zajednički sastanak svih aktera sa upravom škole, saslušani su i učenici sa roditeljima.

Sve se, kako su naveli, odvijalo po sljedećem scenariju: Nepoznati učenik poslao bi određene eksplicitne fotografije trojici nastavnika ove škole i tražio od njih da pošalju svoje fotografije. Dva prosvjetara su ignorirala “igru” sa lažnog profila, no nastavnik E. M. nije.

“On se pred kolegama u školi branio argumentom kako je mislio da se radi o odrasloj osobi, te da ima pravo slati svoje fotografije kome hoće”, ispričao nam je dobro upućeni izvor.

Prema informacijama do kojih smo došli, u ovoj aferi je učestvovalo više učenika tako što su pratili “dešavanja”, istovremeno, svjesno ili nesvjesno, prikrivajući skandal.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) dobili smo potvrdu da se na ovom slučaju radi. Naveli su da će tokom istrage prikupljati potrebne informacije i dokaze. O cijelom slučaju je upoznat i nadležni tužilac Tužilaštva USK.

Kako saznajemo, danas su izjave tužiocu dali i uposlenici Prve osnovne škole -direktorica, pedagog, psiholog, nastavnici. Uprava škole će u ponedjeljak upoznati MInistarstvo obrazovanja USK o ovom slučaju i zatražiti dalje instrukcije. Također, saznali smo da pojedini učenici kod pomenutog nastavnika ne idu na nastavu, te će kasnije polagati predmet koji predaje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh