BiH

Zgrada u kojoj je bila smještena Vlada FBiH u Sarajevu još uvijek se iznajmljuje

Zgrada u kojoj je do prije godinu dana bil asmještena Vlada FBiH još uvijek se iznajmljuje, iako s enalazi na prilično atraktivnoj lokaciji u Sarajevu.

No image - Haber.ba

Zgrada u Alipašinoj ulici je vlasništvo Socijaldemokrtaske partije BiH, a u njoj je Vlada FBiH bila smještena više od 20 godina.

Početkom 2018. Vlada FBiH je iselila, a od tada je ured premijera i većina ministarstava smještena u zgradi Energoinvesta u naselju Pofalići.

Mjesecima je objekat SDP-a ponuđen na oglasnicima, a uprkos činjenici što se nalazi na prilično atraktivnoj lokaciji još uvijek nije iznajmljen, piše “Klix.ba“.

Zgrada ima ukupno 4300 kvadrata, tri sprata, a u opisu se navodi da se može prenamijeniti i služiti kao hotel. Cijena najma nije navedena, ali se zna da je Vlada FBiH godišnje najamninu plaćala više od pola miliona KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh