BiH

Stanivuković o ubistvu Krunića: “Proglasite DAN ŽALOSTI toliko bar ovaj čovjek zaslužuje”

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS, šokiran je likvidacijom njegovog tetka Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena.

Draško Stanivuković - Analiziraj.ba

Stanivuković je objavio status na Facebooku, koji u cjelosti prenosimo:

“Imaš od mene kuću, zemljište, traktor i sve što proizvedeš otkupiću’’, rekao je Slaviša tada jednom čovjeku sa petoro djece u želji da se vrati u rodno mjesto iz kog je izbjegao. Bio sam tu prisutan.

Pokrenuo je HUMANITARNU AKCIJU za porodicu Gajić na kojoj je skupljeno preko 100000 KM u ono vrijeme kada su mnogi sumnjali u pozitivan ishod ove velike porodične tragedije.

Zapošljavao je ratne vojne invalide, članove porodica poginulih boraca, socijalno ugrožene, zapošljavao je ČOVJEKA bez obzira kako se zvao i prezivao.

Pomagao gradnju škola, crkvi i manastira.

NJegovao tradiciju i čuvao naše narodne običaje.

Uposlio je preko 1 500 radnika i tako dao nemjerljiv doprinos privredi i preduzetništvu Republike Srpske.

Imao je stav i karakter, svoju riječ i zbog toga trpio ogromne pritiske vladajućih koji sve žele da drže pod kontrolom, ali njega kao slobodnomislećeg čovjeka nisu mogli.

Pola života mu jesu uzeli oni koji vode Republiku Srpsku, a drugu polovinu oni koji su naredili i izvršili ubistvo.

O ovom VELIKOM ČOVJEKU će se tek PRIČATI i PISATI,a njegova sjena će biti nad ovim gradom da nas opominje kakvi ljudi su trebali da žive ovdje, a niste im dali.

Gospodo, proglasite DAN ŽALOSTI toliko bar ovaj čovjek zaslužuje”, naveo je Stanivuković na svom Facebook profilu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh