BiH

“Ned’o Bog da ovdje se nešto desi, čime ćemo se mi braniti, šišama jel’?! Uvođenje vojnog roka dobro bi došlo”

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da će u maju i novembru biti pozvano na osnovnu obuku nekoliko stotina vojnih obveznika prevedenih u rezervni sastav, starijih od 30 godina, koji nisu odslužili vojni rok.

Adnan Hasković - Faktor.ba

Ponovno uvođenje vojnog roka je tema o kojoj se raspravlja u dijelu balkanske javnosti. Dok Srbija i Hrvatska aktivno razmišljaju o tome na koji način da uspostave sistem služenja vojnog roka, u Bosni i Hercegovini se o tome, barem zasad, ne raspravlja.

O ovoj temi razgovarali smo i sa sarajevskim glumcem Adnanom Haskovićem, koji je za “Source” portal otvoreno rekao šta misli o uvođenju vojnog roka u našoj zemlji.

Njegov komentar pogledajte u priloženom video prilogu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh