BiH

U zajedničkoj akciji policije u srednjoj Bosni u kontroli saobraćaja uhapšeno šest osoba

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona u noći sa 1. na 2. mart realizovali su međukantonalnu policijsku akciju kontrole vozila u kojoj je uhapšeno šest osoba.

Saobraćaj - Faktor.ba

Akcija je sprovedena na nekoliko lokacija, tačnije, kontrolnih tačaka između ova dva kantona na kojim su mješoviti policijski timovi vršili pojačanu kontrolu saobraćaja, pregledali vozila, osobe u vozilima te teret s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnih djela, narkotička sredstva, oružja, osobe za kojima je raspisana potraga te osobe koje nelegalno borave u BiH, piše “Klix.ba“.

U sklopu akcije uhapšeno je šest osoba, tri osobe se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela i tri osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH. Izdato je 56 prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju, 15 vozača i četiri vozila su isključena iz saobraćaja, a u četiri slučaja je pronađena i oduzeta materija koja izgledom asocira na drogu. U 86 slučajeva je izvršena provjera identiteta.

“Zajednička policijska akcija predstavlja dobra primjer saradnje između policijskih agencija te će se i u narednom periodu unapređivati oblici zajedničkog i koordiniranog postupanja, u okviru utvrđenih nadležnosti, kao bi se svim građanima pružila maksimalna lična i imovinska sigurnost”, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh