BiH

Dan nezavisnosti u Mostaru: Jedan od najznačajnijih datuma i rođendana zemlje

Nakon što je jučer u organizaciji Patriotske lige i ratnih veterana Dan nezavisnosti obilježen na mezarju u Liska parku, a kasnije i okruglim stolom o važnosti 1. marta, ovaj značajan datum za našu zemlju, u gradu na Neretvi obilježit će se i svečanim prijemom u zgradi Vlade Federacije BiH, te posjetom mezarju Šehitluci.

Dan nezavisnosti u Mostaru - Haber.ba

Tamo su brojne delegacije položile vijence, odajući poštu borcima i palim žrtvama tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Edin Mušić u izjavi za medije kazao je da je 1. mart jedan od rođendana zemlje i jedan od najvažnijih datuma u novijoj historiji. Podsjetio je i da je BiH država u punom kapacitetu, koja ima granice, parlament, Ustav, oružane snage i pasoš. Unutrašnji odnosi će se, najavio je, nastojat popravljati.

Potrebna nam je zajednička sinergija za podizanje ekonomskih kapaciteta i približavanje EU i NATO-u, rekao je.

Poslanik u Skupštini HNK-a Šerif Špago prisjetio se agresije koja je uslijedila nakon 1. marta 1992, kazavši da su bh. patriote nakon brojnih iskušenja uspjeli odbraniti zemlju u avnojevskim granicama i stvoriti preduvjete za mir i izgradnju države u miru i slobodi. Podsjetio je i na određene politike i grupe koje ne odustaju od ratnih ciljeva i podjele zemlje, koje će vremenom, prema njegovom mišljenju gubiti na snazi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh