BiH

Cvijanović-Hohmann: Što prije formirati vlast na svim nivoima u BiH

Ekonomske teme ostaju prioritet u radu institucija bh. entiteta RS, s naglaskom na strateškom pristupu u stvaranju okvira za provođenje razvojnih programa i privlačenju domaćih i stranih investicija, te podizanju životnog standarda građana – istakla je entitetska predsjednica Željka Cvijanović tokom razgovora sa ambasadoricom Njemačke u Bosni i Hercegovini Christiane Hohmann.

Željka Cvijanović i Christiane Hohmann - Fena

Na sastanku u Banjoj Luci je ocijenjeno da je važno i u narednom periodu nastaviti s reformskim procesima s ciljem unapređenja i stvaranja što boljeg ekonomskog i privrednog ambijenta, te je u tom kontekstu izraženo očekivanje da će vlast na svim nivoima u BiH biti formirana što prije.

Cvijanović je naglasila da su institucije RS opredjeljenje za nastavak evropskog puta uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog sporazuma, te istakla važnost poštovanja pravila usaglašenog mehanizma koordinacije.

Dodala je i da je RS prva verifikovala prevedene objedinjene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske predsjednice, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh