BiH

Draško Stanivuković prije odlaska iz BiH dao posljednji intervju

Zvali su me iz međunarodne zajednice, kažu da imam njihovu podršku, ali sam shvatio da je to šuplja priča

Draško Stanivuković - Twitter

Draško Stanivuković, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a (PDP), bio je gost u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem. Rekao da je ovo njegovo posljednje obraćanje javnosti i medijima i da ide na „radno odsustvo“ u inostranstvo, piše “Face“.

“Nisam prijavio napad policiji, ali je majka insistirala na tome. Nemam povjerenja u policiju. Kada je rekla prezime, došli su, napravili uviđaj, a poslije nekoliko sati su montirali proces” naglasio je Stanivuković, dodavši kako je dok je bio na sjednici Skupštine RS-a, izletio članak na Srni, ATV-u, i RTRS-u da je njegov prijatelj Ivan Begić odbio poligraf.

“On mi je to negirao. Poslije sam shvatio da je rekao istinu. Oni su htjeli napraviti situaciju da je moj prijatelj to meni htio uraditi. Zakazao sam press konferenciju, tražio da mi dostave poligraf, niko se nije oglasio i odjednom izlaze članci „Evo, Ivan je potpisao“. Šest sati ga drže kao svjedoka. Audio snimke koje smo objavili a koji su snimljeni u policiji dobijam od njihovih ljudi. Imate njihove ljude koji moraju raditi, a ne vole ih. Ivan to nije snimao. Imam videozapise koje ću objaviti kada budem smatrao da trebam. Javnost ne bi vjerovala da nema audiosnimaka. Ivana su odvezli na poligraf sa dva policijska automobila, s pratnjom. To je pritisak”, naglasio je Draško.

“Jutros mi je bila krim policija, tražili su me, moja majka ih je otjerala. Oni su morali doći. Naređeno im je. Inspektor mi je rekao: „Iz ovoga se nećeš izvući“ – dodao je.

“Osjetim ogromnu snagu ljudi koji prilaze. Krivične prijave me mogu odvesti da se ne mogu kandidovati na izborima. Za godinu su izbori u Banjoj Luci. Mogu me diskvalifikovati. Imam 6 krivičnih i do 30.000 prekršajnih naloga. Četiri puta sam bio uhapšen. Ovo je represija. Nudili su mom prijatelju posao, ali da kaže da sam ja organizovo proteste 30. decembra” rekao je Stanivuković.

“Ovo je radni odlazak. Nikada se skloniti neću. Za sebe se ne bojim. Neće dugo trajati moj odlazak. Samo ako uspiju da fizički ne postojim, odustat ću. Ovo nije povlačenje. Čeka me ozbiljan posao s ljudima od kojih ću moći dobiti podršku. Potreban mi je period da razmislim o ličnoj bezbjednosti. Neću se više oglašavati dok se ne vratim u zemlju. Ovo mi je posljednje oglašavanje dok se ne vratim” kazao je Stanivuković.

AFERA „PELENE“

“Osjetim nepravdu svaki dan, auto mi je slupan, pozvao sam pomoć, a optužili su me da sam ja to učinio. Uvezene su pelene lošeg kvaliteta iz Albanije koje majke dobiju besplatno, a loše su,to je odradio lobi,svi su uvezani…. Rekli su da imam svoj lobi i interes u tome,zamislite” dodao je.

“Zvali su me iz međunarodne zajednice, kažu da imam njihovu podršku, ali sam shvatio da je to šuplja priča” zaključio je Stanivuković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh