BiH

Izborni dan do 15 sati bez incidenata i kršenja Izbornog zakona BiH

Koalicija ‘Pod lupom’ koja danas posmatra prijevremene izbore za načelnike/gradonačelnike u 9 općina/gradova u BiH izvještava javnost o toku izbornog dana do 15:00 sati.

Izbori - Ilustracija/Avaz.ba

Koalicija ‘Pod lupom’ do 15:00 sati nije zabilježila incidente na biračkim mjestima niti kršenja Izbornog zakona BiH.

Mobilni timovi su do 15:00 sati obišli dodatno 71 biračko mjesto a isti reaguju i po dojavama o sumnji u izborne nepravilnosti.

Prema podacima Centralne izborne komisije BiH ukupni odaziv birača/ica do 11 sati iznosi 17,2% od čega je najmanji odaziv u općini Domaljevac-Šamac, 5,57%, a najveći odaziv je u Gradu Doboj, 21,67 %.

Koalicija poziva političke subjekte na poštivanje izborne šutnje, a građane i građanke BiH da izađu na izbore u što većem broju. Podsjećamo, biračka mjesta se zatvaraju u 19:00 sati.

Uočene izborne nepravilnosti možete prijaviti Koaliciji ‘Pod lupom’ na broj telefona 033 268 160 ili putem e pošte info@podlupom.org.

Nestranački, građanski posmatrači/ce Koalicije ‘Pod lupom’ prisutni su na oko 60% redovnih biračkih mjesta, a na terenu je i 7 mobilnih timova. Izborni dan je na većini biračkih mjesta počeo u skladu sa Izbornim zakonom BiH uz nepravilnosti na određenim biračkim mjestima u izolovanim slučajevima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh