BiH

“Razmišljam da postanem prvi kriminalac u invalidskim kolicima, družim se sa opasnim momcima”

Pet godina je prošlo od velikih protesta koji u našoj zemlji, ali oni koji su učestvovali i bili organizatori istih kažu da se ništa od tada nije promijenilo na bolje.

Nermin Kožo - Screenshot/Source.ba

Navode kako je vrijeme za nove, no plaše se da nema ko izaći i pobuniti se protiv poltičara koji su nam živote doveli na rub.

Mladi umjesto na ulicu, odlaze iz zemlje za spsom, a nekolicina ne može učiniti čudo i promijeniti stanje kažu.

Moramo krenuti svi od sebe, navode. Moramo se svi zapitati gdje živimo i šta trpimo, pa napraviti taj prvi korak, ne čekati da neko drugi riješi naš problem.

A da se problem može riješiti ako smo odlučni i uporni, dokazuje nema i priča Nermina Kože iz Sarajeva, koji je sam izašao da protestuje ispred Općine Novi Grad kako bi ostvario svoja prava.

Prvi korak je napravio, a mediji i mnogi drugi su mu pomogli u nemjeri da dobije ono što kao glasač i građanin zaslužuje.

Nermin je dobio lift zahvaljujući kojem može izaći iz svoje kuće i živjeti normalan život kao i svi drugi građani.

Pogledajte intervju portala “Source” s Nerminom i razmislite o sebi i svom životu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh