BiH

Naći rješenja za emigracije i migracije stanovništva u bh. entitetu RS

U bh. entitetu RS bit će formiran ekspertski i operativni tim koji će, na bazi urađenih analiza, definisati i predložiti sistemske mjere koje bi kratkoročno i dugoročno dale efekte u demografskoj obnovi tog bh. entiteta.

Željka Cvijanović - Vecernji.ba

O pokretanju nacionalnog programa demografske obnove RS-a bilo je riječi na sastanku entitetske predsjednice Željke Cvijanović sa resornim ministrima i istaknutim stručnjacima u oblasti demografije.

Cvijanović je izrazila opredijeljenost entitetskih institucija za unapređenje i stvaranju što boljeg ekonomskog i privrednog, ali i politički stabilnog ambijenta koji bi omogućio siguran život za građane, saopšteno je nakon sastanka.

Ukazala je i na neophodnost iznalaženja najboljih rješenja vezanih za pitanja emigracije i migracije stanovništva u RS, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh