BiH

Mladi Zeničanin spasio pacijenticu: Vozilo hitne pomoći se pokvarilo, a onda je on ponudio pomoć

Da je Bosna i Hercegovina uistinu zemlja dobrih ljudi, najbolje svjedoči nedavni primjer mladog Armina Zilića iz Zenice.

Hitna pomoć - Ilustracija/Blogspot.com

Naime, mladi Zilić, koji inače radi u očevoj firmi koja se bavi šlepanjem vozila, jučer se vraćao iz Sarajeva i već je imao jedno vozilo koje je prevozio na kamionu.

Vozeći se autoputem A1, tačnije u Visokom, uočio je pokvareno vozilo Hitne pomoći u kojem se nalazila pacijentica, inače hitan slučaj.

Bez razmišljanja, uprkos činjenici da je već imao automobil na šlepi, Zilić je sajlom šlepao Hitnu pomoć sve do Zenice, prenosi “072info“.

U mjestu Pečuj kod Zenice susreli su drugo vozilo Hitne pomoći, koje je preuzelo pacijenticu.

Upravo ovim nesvakidašnjim gestom, mladi Zilić ne samo da je spasio život pacijentice nego je pokazao da Bosna i Hercegovina zaista ima dobre i mlade ljude.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh