BiH

Dramatične scene iz Zenice: Mještani spašavaju jedni druge (FOTO)

Prema riječima građana Zenice vodostaj se povećava iz minute u minutu

Poplava - Avaz.ba

Kritična situacija je i u zeničkom naselju Travnička ulica, gdje je povećan vodostaj rijeke Kočeve, koja se izlila i poplavila je stambene objekte i jedan automobil.

Prema riječima Senade Čajdrić, koja živi u Travničkoj ulici, u garaži im je pola metra vode, a vodostaj se povećava iz minute u minutu.

– U garaži nam je voda, u šest kuća voda je već pola metra. Ovo će biti havarija. Čudi me da niko iz Civilne zaštite nije došao. Zvali smo ih, međutim, niko se nije javljao. Od komšije je auto poplavljen, ovo je katastrofa. Pred nama je besana noć, neko podhitno mora reagirati – kaže Čajdrić za “Dnevni avaz“.

Prema zvaničnim informacijama i posljednjem izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK, rijeka Bosna u 9 sati bila je bez izlijevanja na području Zeničko-dobojskog kantona.

-Vjetar nije nanio veće štete. Najviše poziva odnosi se na općinu Zenica, u više naselja začepljeni odvodi i seoski potoci koji su se počeli izlijevati iz svojih korita i prijete kućama. CZ grada Zenice je na terenu. U ostalim općinama stanje bez intervencija – navodi se u izvještaju Civilne zaštite ZDK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh