BiH

Grupa “Pravda za Davida” po 301. put tražila istinu

U Banjaluci i večeras su brojni građani u porti Hrama Hrista Spasitelja zapalili svijeće za pokoj duše 21-godišnjeg studenta Davida Dragičevića.

"Pravda za Davida" - Srpskainfo.com

Večeras je počeo 301. dan borbe za istinu i pravdu, u kojem Grupa ‘Pravda za Davida’ već deset mjeseci traži da se pronađu nalogodavci i ubice Dragičevića.

Iz ovog pokreta navode da će u ovoj borbi ostati mirni i dostojanstveni, jer je to ono što je najvažnije.

Ovo jeste Pravda za Davida, ali i pravda za sve nas – kaže Ozren Perduv, član Pokreta ‘Pravda za Davida’.

Nakon što su zapalili svijeće, dio okupljenih građana uputio se ka Trgu Krajine gdje su formirali srce – baš nalik na ono koje je uklonjeno krajem prošle godine, ali su se ubrzo i razišli.

Podsjetimo, Suzana Radanović je juče bila u Beču, gdje je takođe održana skup na kojem je građane Bosne i Hercegovine koji žive i rade u Austriji podsjetila na ubistvo sina Davida.

Davidov otac Davor, nestao je 30. decembra i od tada mu se gubi svaki trag. Suzana Radanović je jučer u Beču kazala da je živ i da je na sigurnom, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh