Vijesti

Šta se sve dešava u Briselu: Čeka se početak samita Evropskog vijeća, dok traje onaj o nuklearnoj energiji

Danas će šefovi 27 država članica EU, osim o BiH, raspravljati i o Moldaviji i Ukrajini, kao i o ruskoj agresiji na ovu zemlju

Sve je spremno za početak samita Evropskog vijeća u Briselu, gdje će šefovi država članica Evropske unije raspravljati o više tema, a početak pristupnih pregovora s BiH o članstvu u EU samo je jedna od njih.

Također, u Briselu se danas održava i samit o nulearnoj energiji, koji je u toku, zbog čega nije potvrđen početak samita Evropskog vijeća niti se zna kada će delegacije dolaziti u zgradu Evropskog vijeća.

Nije potvrđeno ni vrijeme press konferencije. Očekuje se dolazak delegacija iz BiH i to Ministarstva vanjskih poslova s Elmedinom Konakovićem na čelu, kao i Ministarstva komunikacija i prometa BiH s Edinom Fortom na čelu.

Nezvanično, u Brisel je trebala doći i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, ali je skoro u posljednji momenat otkazala put.

Danas će šefovi 27 država članica EU, osim o BiH, raspravljati i o Moldaviji i Ukrajini, kao i o ruskoj agresiji na ovu zemlju. Bitan dio samita je i Gaza, i sve ono što se dešava na Bliskom Istoku.

U krugu institucija EU okupili su se i građani koji u rukama nose ukrajinske zastave i natpis „Ispunite svoja obećanja“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh