Vijesti

Sarajevo je danas najhladniji glavni grad u Evropi

Prema mjerenju temperatura zraka u glavnim gradovima zemalja Evrope Sarajevo je danas zauzelo prvo mjesto kao najhladnija evropska prijestolnica.

Već dugo se u Bosni i Hercegovini čeka na toplije vrijeme i prestanak padavina koje su izazvale poplave u pojedinim regijama naše zemlje i napravile veliku štetu poljoprivrednicima.

Niske temperature u ovom vremenskom periodu su zasigurno iznenadile mnoge, a Sarajevo je danas bio najhladniji glavni grad u Evropi,pišu Vijesti

Temperatura zraka je danas u Sarajevu dostigla samo 15 stepeni. Slijedi Reykjavik, glavni grad Islanda u kojem je danas zabilježeno 17 stepeni.

Najtoplije je bilo u Lisabonu (32) i Oslu (31).

U narednim danima se prognozira dugoočekivan prestanak padavina i porast temperatura do čak 33 stepena.

Stabilniji period se na zapadu, jugozapadu i jugu Bosne i Hercegovine očekuje od 16., a u centralnim, sjevernim i istočnim predjelima stabilizacija se prognozira od 20. juna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh