Vijesti

BOSANAC POPIO KOJU ČAŠICU VIŠE,PA UŠAO U POGREŠAN AUTOBUS: Planirao da putuje u Holandiju, a završio 620 kilometara dalje, rasplet je urnebesan

Tek na granici sa drugom državom shvatio je šta je uradio

Državljanin Bosne i Hercegovine zabunom je sjeo u autobus u Hamburgu, za koji je mislio da će ga odvesti nazad u Holandiju, ali kako je pod uticajem al*ohola izmiješao autobuse, završio je u Danskoj.

Kako piše “Fenix-magazin”, u policijskoj stanici u Flensburgu ispostavilo se da je mornar iz Bosne namjeravao da se autobusom vrati iz Hamburga u holanski Ajndhoven, gdje je na tamošnjoj autobuskoj stanici spakovao u autobus svoj prtljag sa jaknom u kojoj mu je ostao novčanik, pasoš i mobilni telefon.

Policija nije pojasnila kako je uspio bez ličnih dokumenata da stigne u Hamburg, prenosi “Index”.

U policijskom saopštenju se navodi da je u Hamburgu, pod uticajem alk*hola, “jedan zeleni autobus zamjenio drugim zelenim autobusom” koji je vozio u Kopenhagen. Šta je uradio, shvatio je tek na graničnom prelazu s Danskom.

Kako je planirao iz Ajndhovena da otputuje u Bosnu i Hercegovinu, policija je kontaktirala ambasadu u Berlinu i od njih dobila podatke o njegovom identitetu.

Iz Ambasade BiH u Berlinu su svom 45-godišnjem mornaru poslali kupljenu autobusku kartu kako bi mogao iz Hamburga da se vrati u Ajndhoven gdje su mu ostale stvari.

Kako bi se uvjerili da će 45-godišnjak ovog puta ući u pravi autobus, njemački policijski službenici su ga odvezli do autobuske stanice i uveli u autobus za Ajndhoven.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh