Vijesti

U Mostaru i Neumu palo najviše kiše, na Bjelašnici metar i pol snijega

Usljed novih padavina, za sada, nije došlo do značajnijeg porasta vodostaja rijeka u Bosni i Hercegovini

Usljed novih padavina, za sada, nije došlo do značajnijeg porasta vodostaja rijeka u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako je nivo rijeke Une u Martin Brodu na razini od 56 centimetara i, za sada, stagnira (nema promjena), a u stagnaciji je i nivo rijeke Sane u Vrhpolju koja je na razini 77 centimetara.

Stagnira i nivo rijeke Miljacke u Sarajevu (Ćumurija) i na razini je 97 centimetara, isto kao i nivo rijeke Bosne koji je u Sarajevu (Reljevo) na razini 139, a u Zenici 111 centimetara.

Najviše padavina u proteklom periodu zabilježeno je u Hercegovini. Tako je u Mostaru palo 41 milimetar padavina, a u Neumu 40.

Na Bjelašnici je zabilježeno 10, Livnu 8,, Bihaću 4, Sanskom Mostu 2, a u Tuzli 1 milimetar padavina po metru kvadratnom.

S obzirom da se u narednim danima očekuje više padavina prognozira se i povećanje vodostaja rijeka u Bosni i Hercegovini.

Inače, na Bjelašnici je zabilježeno 150 centimetara snijega.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh