Vijesti

Vojska Srbije formira novu jedinicu

Vojska Srbije formirat će novu jedinicu u okviru 250. raketne brigade za protuzračnog dejstva koja će biti određena za prijem novog raketnog sistema FК-3 iz Кine.

Aleksandar Vučić - Screenshot

Nakon što se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić založio za modernizaciju proturaketnih sistema, na njegovu inicijativu sada je izvjesno da u Srbiju stiže FК-3.

Ulazak u naoružanje novog tehničkog sredstva koje ranije nije korišteno u Vojsci Srbije traži organizacijske pripreme i birokratske poslove.

Kako pišu beogradski mediji, bit će formirane pozicije komandira odjeljenja osmatračkog radara komandne baterije, komandno-računarskog odeljenja i primopredajnog odjeljenja.

Nabavka raketnog sistema PVO FК-3 iz Кine ugovorena je 2019. godine i plaćena je avansno, a Vučić je najavio da će novi PVO sistem uskoro stići u zemlju. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh