Vijesti

Najnovije informacije iz Kabula: U napadu na džamiju poginulo osam, a povrijeđeno 20 osoba

Eksplozija se dogodila blizu ulaza u džamiju Eidgah

napadu Kabulu - guardian

U bombaškom napadu na ulazu u džamiju Eidgah u afganistanskom Kabulu poginulo je najmanje osam, a povrijeđeno 20 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Said Kosti (Saeed Khosti), portparol Ministarstva unutrašnjih poslova privremene talibanske vlade, rekao je da su tri osobe uhapšene u vezi sa napadom.

Glasnogovornik talibana Zabihulaj Mudžahid (Zabihullah Mujahid) napisao je ranije na Twitteru da je “određeni broj civila” poginuo u eksploziji blizu ulaza u džamiju Eidgah u Kabulu.

Očevici su naveli da su se ljudi okupili u džamiji da odaju počast Mujahidovoj majci, koja je preminula prije nekoliko dana, dok zta napad još uvijek niko nije preuzeo odgovornost.

Podsjećamo, u gradu Jalalabadu, centru provincije Nangarhar na istoku Afganistana jučer su u oružanom napadu poginula dva talibana i dva civila. prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh