Vijesti

Osaka stala pred kamere prvi put od maja i zaplakala zbog pitanja novinara

Jedna od najboljih igračica svijeta nakratko je napustila salu, a onda se vratila i završila intervju

Naomi Osaka - Twitter

Jedna od najboljih teniserki svijeta Naomi Osaka danas je održala prvu press konferenciju još od maja i povlačena sa Rolan Garosa. Japanka je tada rekla da joj je neophodan mir, a prije odstupanja sa turnira tražila je da ne razgovara sa medijima i po cijenu kazne.

Danas se pojavila na press konferenciji, ali se nakon prvog ozbiljnijeg pitanja rasplakala. Jedan od predstavnika medija je pitao Osaku kako izvlači najbolje iz toga što je poznata medijska ličnost, a da pritom ne voli pričati sa novinarima. prneosi “Avaz“.

Teniserka se u tom trenutku osjetila uvrijeđenom, pa je zaplakala, a nakon što je rukavom obrisala suze napustila je konferenciju. Nakon kratke pauze se vratila u salu, gdje je zaključila intervju, ali u nešto drugačijem tonu. Njen agent je poslije konferencije napao reportera tvrdeći da nije smio ovako da se ponaša prema njoj.

– Taj nasilnik iz Sinsinati Inkvajera je bukvalno naličje onoga zbog čega teniseri i mediji imaju labilne odnose. Svi će se složiti da je njegov ton bio potpuno pogrešan i da je njegov jedini cilj bio da provocira. Sramotno ponašanje. A to da Osaka najviše može da se zahvali na popularnosti zbog onoga što se dešava van terena… Daj, nemojte biti tako površni – rekao je Stjuart Dugid (Stuart Duguid), prenosi “Telegraf.rs”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh