Vijesti

Velež pobijedio i u gostima, u 2. pretkolu protiv AEK-a

Igrači Veleža izborili su plasman u 2. pretkolo UEFA-ine Konferencijske lige nakon što su u uzvratnom meču u Sjevernoj Irskoj večeras pobijedili Coleraine rezultatom 2:1 i tako zakazali duel s AEK-om iz Atine.

vijesti

Od 71. minute Velež dolazi do preokreta i vodi sa 2:1 ( 4:2). Sada je Anđušić ostao sam na vrhu kaznenog prostora, a nakon toga lijepo pogodio za preokret svog tima, za konačni rezultat.

Fudbaleri Veleža su na startu drugog dijela stigli do poravnanja protiv Colerainea.

Igrala se 55. minuta kada je sa petnaestak metara šutirao Brandao, lopta je promijenila pravac i završila u mreži za 1:1.

Velež je na poluvremenu imao zaostatak od jednog gola. Coleraine je vodio sa 1:0, a Rođeni su se opet ispromašivali i pokazali još jednom da im je realizacija problem na startu ove sezone.

Kazna za promašaje stigla je u 35. minuti kada je Bogdanovića matirao Shevlin, koji je sjajnim udarcem glavom pogodio za 1:0,pišu Vijesti

Podsjetimo, Velež je u prvom meču na Grbavici slavio 2:1, a strijelac oba gola bio je Brandao.

Veležu je ovo bila prva evropska gostujuća utakmica nakon tri desetljeća

Coleraine – Velež 1:2 (Shevlin 33′ – Brandao 54′, Anđušić 71′)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh