Vijesti

TRI GODINE NAKON SAOBRAĆAJNE NESREĆE: Općinski sud u Sarajevu IZREKAO PRESUDU SEMIRU EFENDIĆU!

Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad Sarajevo i novi predsjednik Stranke za BiH, osuđen je na godinu dana uvjetne kazne zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Semir Efendiić - Twitter

Informaciju je za N1 potvrdila Azra Bavčić, portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

”Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivice, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Semira Efendića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Izrečena mu je uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju jedne godine”, kazala je Bavčić uz pojašnjenje da se kazna neće izvršiti ukoliko Efendić u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo,piše Slobodnabosna

Podsjetimo, sredinom marta 2018. godine u Zagrebačkoj ulici u sarajevskoj općini Novo Sarajevo dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je Semir Efendić vozilom Golf udario pješaka inicijala S. E. (rođen 1941. godine).

Pješak je u nesreći zadobio teške tjelesne povrede, opasne po život, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCUS-u, gdje je preminuo. Sat kasnije, Efendić je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh