Vijesti

Banjalučani ne žele ulicu Mustafe Nadarevića: “Glumačka legenda, ali šta je uradio za ovaj grad? Bolje je da svoju ulicu dobije patrijarh Irinej…”

Glumačka legenda Mustafa Nadarević preminuo je 22. novembra u Zagrebu u svojoj 77. godini nakon teške bolesti. Ovaj rođeni Banjalučanin je dugi niz godina domaću i regionalnu javnost oduševljavao svojim ulogama u pozorišnim predstavama, filmovima i serijama.

Nedugo nakon Nadarevićeve smrti, potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović je predložio da Mustafa Nadarević dobije svoju ulicu u rodnom gradu, i ta inicijativa je upućena novom gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, koji se još uvijek nije oglasio povodom ovih dešavanja,piše Oslobodjenje

Povodom ovog prijedloga, brojni građani Banjaluke su na društvenim mrežama davali svoje mišljenje, a čini se da je većina Banjalučana protiv ovog prijedloga, iako određeni broj ljudi smatra da Nadarević zaslužuje dobiti ulicu u svom rodnom gradu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh