Vijesti

Policija može kažnjavati one koji ne poštuju mjere zaštite od zaraznih bolesti

Ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko u uvodnim napomenama kazao je da se važeći Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira primjenjuje već 13 godina i da je potrebno izmijeniti ga.

Kazan zbog nenošenja maske - Avaz.ba

U nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su razmatrali prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su njegove predložene izmjene i usvojili, objavljeno je u četvrtak iz KS, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova KS u uvodnim napomenama kazao je da se važeći Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira primjenjuje već 13 godina i da je potrebno izmijeniti ga.

“Ove izmjene značit će davanje policijskim službenicima zakonskih alata kao instrumenata zaštite građana i njihove imovine. Akcent je na kontroli postupanja nadležnih organa, ali samo ako se policija izričito ovlasti u takvoj naredbi. Želimo da Uprava policije i njeni službenici budu od koristi u vrijeme epidemije“, rekao je Jusko,piše Fokus

Zaključeno je da je zaštita zdravlja stanovništva na prvom mjestu, posebno ako se uzme u obzir činjenica koje posljedice mogu nastupiti ako se naredbe krše.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh