BiH

Spremna optužnica u predmetu “Respiratori”?

Tužilaštvo BiH spremilo je optužnicu u predmetu “Respiratori” koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH, saznaje “Dnevni avaz”.

Pristigli respiratori u BiH - Fena.ba

Pitanje je dana kada će optužnici biti poslana na potvrđivanje Sudu BiH. Ova informacija potvrđena je iz više izvora iz Tužilaštva BiH. Za sada su osumnjičeni Fadil Novalić, premijer Federacije, Fahrudin Solak, direktor FUCZ, Fikret Hodžić, vlasnik “Srebrene maline”, firme koja je za 10,5 miliona KM i uvezla respiratore iz Kine u BiH, ali i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, koji je Hodžiću, pod čudnim okolnostima dao dozvole za uvoz i transport medicinskim sredstvima.

Pitanje je ko će sve biti optužen i ko će se uz ovu četvorku naći na optuženičkoj klupi. Tužilaštvo BiH je u prošloj sedmici  ispitalo posljednje svjedoke, a optužnica se sada finalizira. Prema informacija “Avaza”, broj optuženih bit će veći od četiri, a posebno se to odnosi na pojedine svjedoke. ”Optužnica je spremna”, rečeno je neslužbeno iz Tužilaštva BiH. Svi osumnjičeni brane se sa slobode, a nedavno su im ukinute i mjere zabrane. Tužitlaštvo BiH za sada ima više od 20 svjedoka, od čega su tri vještaka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh