Vijesti

Ivana Marić – uspjeh HDZ-a zahvaljujući Komšiću

Politička analitičarka Ivana Marić kazala je danas za N1 da je Hrvatska demokratska zajednica stranka bez koje vlast u Bosni i Hercegovini ne može funkcionisati ocijenivši da ovoj stranci zapravo odgovara da se ”problem Izbornog zakona” još uvijek ne riješi.

Ivana Marić - Vijesti.ba

Naglasila je da se u pregovorima za formiranje vlasti u Federaciji žuri Stranci demokratske akcije. Zašto?

”Vjerujem da će to s Vladom Federacije ići teže jer HDZ to sada koristi da progura neke svoje ciljeve. Jedini kojima se žuri je SDA zbog Kantona Sarajevo. Nekako ne znam šta možemo očekivati kad formiraju vlast partneri koji imaju ovako nizak niko povjerenje”, ispričala je Marić za N1.

Ona je ocijenila da HDZ treba biti zahvalna Komšiću za svoj izborni uspjeh te da promjene Izbornog zakona ovoj stranci zapravo ne odgovaraju.

”Što se tiče Izbornog zakona, HDZ se poziva na odluku Ustavnog suda, ali ne obaziru se na druge odluke. Političari se ponašaju kao na švedskom stolu. Ali upravo zahvaljujući kandidaturi Željka Komšića, HDZ je ostvario najbolje rezultate u posljednjih dvadeset godina. O tome niko ne priča, HDZ je najjača stranka. Bez njih se ne može ni formirati vlasti niti ona može funkcionirati. Tako da jednostavno im ta priča jako dobro služi, izgubili su potpuno opoziciju. Nisam sigurna koliko njima zaista odgovara da se ta priča riješi jer bi onda morali rješavati konkretne probleme građana”, dodala je ona,piše N1

Marić je komentarisala i ostale aktuelne teme. Uskoro donosimo ostatak razgovora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh