Tenis

Evo koliko je Novak Đoković zaradio osvajanjem završnog Mastersa

Novak Đoković je pobjednik završnog ATP finala.

Novak Đoković - Tanjug/AP

Prvi reket svijeta je u finalu sa 6:3, 6:3 pobijedio talijanskog tenisera Jannicka Sinnera te tako došao do rekordnog sedmog naslova na završnom turniru.

Đoković je pobjedom u finalnom meču osvojio čak 4.41 milion dolara.

Samo za učestvovanje na turniru i mečeve po grupama je osvojio 325.500 dolara, a u grupi je zabilježio dvije pobjede što je povećalo njegova primanja za 390.000 dolara.

Trijumf u polufinalnom meču protiv Carlosa Alcaraza mu je donio 1.105 miliona dolara, a pobjeda u finalnom duelu protiv Sinnera čak 2.201 milion dolara.

Osim što je Đoković ovom pobjedom spriječio Sinnera da osvoji turnir, zaustavio ga je i na putu prema najvećoj novčanoj nagradi u historiji tenisa. Još jedno slavlje protiv Đokovića, savršenih 5:0 na turniru i titula, donijeli bi Sinneru 4.8 miliona dolara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh