Tenis

Jelena Đoković ne jede meso, a otkrila je da ne pije ni kafu i šta joj se dogodilo kad je probala

Veganka je, ne konzumira meso, a nedavno je otkrila da u organizam ne unosi ni kofein ni alkohol. Mnoge je baš iznenadilo što Jelena ne pije kavu te je njene pratitelje na društvenim mrežama zanimalo kako zadržava koncentraciju i ostaje budna.

Jelena Đoković, supruga najboljeg svjetskog tenisača Novaka, zagovornica je zdravog života i posebno pazi na prehranu. Veganka je, ne konzumira meso, a nedavno je otkrila da u organizam ne unosi ni kofein ni alkohol. Mnoge je baš iznenadilo što Jelena ne pije kavu te je njene pratitelje na društvenim mrežama zanimalo kako zadržava koncentraciju i ostaje budna.

– Ne koristim kofein ni u kakvoj formi. Čak ni u zelenom čaju. Možda kava ne predstavlja porok za većinu ljudi, ali meni je porok sve što bi moglo kod mene izazvati ovisnost koje se ne bih mogla osloboditi. Nikad mi se nije sviđala pomisao da izgubim kontrolu nad svojim tijelom. Ako ne koristim kofein, kako bih se opustila, održala fokus i ostala budna, što je alternativa? Malo sam istraživala i dobila mnogo dobrih ideja i prijedloga. Pronašla sam svrhu u promijeni načina razmišljanja o hrani, vježbanju, zdravlju generalno. Sve je dobilo više smisla kada sam uložila više vremena kako bih to bolje razumjela – rekla je Đoković, pa otkrila što joj se dogodilo kada je probala kavu.

– Probala sam kavu kad sam bila mlađa i nije mi se svidjela. Zapravo, povraćala sam cijele noći poslije toga. Probala sam i cigaretu pa povraćala cijelu noć. Probala sam i alkohol, povraćala tri dana i oslabila četiri kilograma za to vrijeme. Probala sam bar nekoliko puta – priznala je te odala da dan najradije započinje cijeđenim sokom ili nekim biljnim čajem bez kofeina. prenosi Večernji list


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh