Tenis

Vondroušová osvojila Wimbledon i srušila rekord

Markéta Vondroušová​ (24) osvojila je prvi Grand Slam u karijeri.

Čehinja je u finalu Wimbledona sa 6:4, 6:4 svladala šestu igračicu svijeta Ons Jabeur i osigurala si ulazak u Top 10 WTA ljestvice.

Tunižanki je ovo već treći poraz u finalu najvećih turnira, nakon Wimbledona i US Opena prošle godine.

Vondroušová je srušila rekord među teniserkama u Wimbledonu, budući da je najniže rangirana osvajačica u historiji. Na turnir je stigla kao svjetski broj 42. Ujedno je i prva nenositeljica te peta ljevakinja koja je stigla do titule, nakon Ann Jones, Martine Navratilove, Petre Kvitove i Angelique Kerber.

Finalni meč protiv Ons Jabeur je počeo velikim skandalom. Tunižanka, šesta teniserka svijeta, je na zagrijavanje izašla u crnoj majici, što je po propisima Wimbledona najstrožije zabranjeno, te ju je sudija poslao nazad u svlačionicu da se obuče u bijelu opremu, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh