Tenis

Australijski ministar potvrdio: Novak Đoković može igrati na Australijen openu

Prvi Gren slem sezone počinje 16., a trajat će do 29. januara

Australijski ministar za imigracije Endrju Džajls (Andrew Gilles) je i zvanično ukinuo trogodišnju zabranu ulaska u zemlju za jednog od najboljih tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Mediji u Australiji najavili su da će Đokoviću biti dozvoljeno učešće na prvom Gren slemu sezone Australijen openu, a vijest je dobila potvrdu u noći između srijede i četvrtka.

– Gospodinu Đokoviću je naknadno odobrena privremena viza za ulazak u Australiji – navodi se u saopćenju.

Australijen open počinje 16. januara, a trajat će do 29. Inače, Đoković je u Melburnu do sada osvojio devet titula, a početkom iduće godine će imati priliku doći do desetog naslova prvaka.

Podsjetimo, zabranu u trajanju od tri godine dobio je nakon deportacije s prošlogodišnjeg izdanja Australijan opena.

Srbijanski teniser nije bio vakcinisan, nakon čega mu je bilo onemogućeno da brani titulu u Melburnu, a nakon toga je uslijedila tortura prije povratka u Srbiju.

Nakon dolaska nove vlasti u Australiji skinuta je zabrana koju je Đoković imao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh