Tenis

Džumhur preokretom donio pobjedu Bosni i Hercegovini protiv selekcije Tunisa

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (140. ATP) pobijedio je danas Maleka Jazirija (301. ATP) te tako Bosni i Hercegovini donio trijumf protiv Tunisa i ujedno nastavak puta naše reprezentacije ka finalnom kolu Svjetske grupe 1 Davis Cupa.

Jaziri je bolje otvorio meč i poveo nakon što je prvi set riješio tijesno u tie-breaku. Ipak, Damir je zaigrao znatno bolje u nastavku meča te je svom rivalu u naredna dva seta dopustio svega šest gemova.

Nakon dva i po sata igre, Džumhur je konačno slavio nakon preokreta rezultatom 6:7, 6:3, 6:3.

BiH je tako došla do treće pobjede u duelu protiv Tunisa pa je predviđeni peti meč između našeg Mirze Bašića i Moeza Echarguija otkazan.

Podsjetimo, Džumhur je jučer savladao Echarguija, Bašić je izgubio od Jazirija, a dubl Brkić/Bašić je slavio pobjedu protiv Echerguija i Jazirija koja nam ja donijela ključno vodstvo.

BiH trijumfom protiv Tunisa ostaje u takmičenju u Svjetskoj grupi 1 i imat će priliku da se bori za završni turnir.

Inače, mečevi su se igrali na terenima “Tennis Club de Tunis” u glavnom gradu Tunisa. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh