Tenis

Đoković i Krajinović nakon preokreta izborili 2. rundu dubla u Parizu

Srbijanski tandem bolji od para De Minor – Savile.

Novak Đoković - Avaz.ba

Novak Đoković uspješno je započeo takmičenje na Mastersu u Parizu. On je u dublu sa Filipom Krajinovićem nakon preokreta bio bolji od Aleksa De Minora (Alex De Minaur) i Luka Savile (Luke Saville) sa 2:1, po setovima je bilo 4:6, 6:4 i 10:7.

Srbijanski tandem je gubitak prvog seta praktično potpisao na početku, pošto je izgubio prvi gem, iako je spasio tri brejk lopte. Loš početak meča je Đokovića i Krajinovića koštao prvog seta, a u drugom su slavili sa identičnih 6:4. Brejk su uzeli u 10. gemu, iskoristivši treću set loptu.

U trećem setu se igrao taj-brejk, a Đoković i Krajinović su na startu došli do dva brejka, ali su ih kasnije De Minor i Savil povratili. Na kraju je u brejk u 15. gemu prevagnuo na stranu tenisera iz Srbije.

Đoković je saznao i protivnika u singlu. On s takmičenjem kreće od 2. runde gdje ga čeka Marton Fučović (Fucfsovics), piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh