Tenis

Nadal se plasirao u četvrtfinale Roland Garrosa, Sinner ima za čim da žali

Aktuelni šampion Roland Garrosa Španac Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale drugog grand slama u sezoni, pošto je u tri seta savladao Yannika Sinnera 7:5, 6:3, 6:0.

Rafael Nadal - Nezavisne.com

Kada se pogleda rezultat deluje da je prvi favorit bez mnogo problema riješio meč protiv Italijana. Ali u realnosti Yannik Sinner ima za čim da žali. Prvi set je praktično bio njegov. Nadal jeste napravio startni break, poveo 2:0, ali je onda Sinner vezao četiri gema i vodio 4:2. Servirao je za set pri vodstvu 5:4, ali je tada izgubio gem bez osvojenog poena. Nadal takve šanse ne propušta i uspio je u tom naletu da potpuno preokrene i osvoji set 7:5.

Na tom talasu je vezao i prva četiri gema u drugom setu. Tada je djelovalo da je sve gotovo, ali se Italijan volšebno izvukao, vezao tri gema, od čega dva breaka i došao u situaciju da servira za izjednačenje. Međutim, tada se mogla videti ona klasična razlika između dobrih i velikih igrača. Sinner jeste dobar igrač, ali opet kada je trebalo da napravi završni udarac, poklekao je i dozvolio velikom šampionu da veže tri gema i dođe do 2:0 u setovima.

Treći je bio čista rutina. Ovog puta Sinner nije imao snage da ponovo muči 13-strukog šampiona pariške šljake i na kraju Nadal je taj set dobio sa nulom i zakazao meč četvrtfinala protiv Argentinca Diega Schwartzmana, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh