Tenis

Novak Đoković: “Ostaje žal, idemo dalje”

Svaka čast Saši, igrao je odlično protiv mene i u singlu i dublu.

Novak Đoković - Avaz.ba

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković razočaran je zbog ispadanja reprezentacije Srbije sa ATP kupa. Srbijanski tim je izgubio u posljednjem duelu grupa A od Njemačke ukupnim rezultatom 2:1. Na taj način Srbija nije uspjela da se plasira u polufinale i nastavi put ka odbrani titule.

Izuzetno visok nivo tenisa

– Moj meč u singlu je bio izvanredan, rekao je Đoković i dodao:

– Tijesan meč, kvalitetan. izuzetno visok nivo tenisa. Hvala Nikoli što je dao sve od sebe u dublu, trudio se. I on je bio neizvijestan. Ispustili smo prednost od 3:0 u super taj-brejku i to nas je koštalo meča. Moramo da budemo ponosni i zadovoljni što smo se trudili te kako smo odigrali. Puno je emocija kada se igra za Srbiju, ostaje žal. Idemo dalje.

Potom se osvrnuo na partije Zvereva:

– Svaka čast Saši, igrao je odlično protiv mene i u singlu i dublu. Ritern mi je dobro radio, završio sam dobro u singlu, ali izgubili smo na kraju, šteta. Težak poraz

Pred prvim reketom svijeta sada je Australijan open. Ako je za utjehu, ispadanje sa ATP kupa u grupi donijet će mu više dana za odmor i pripremu za taj turnir.

Žao mi je što smo izgubili

– Ne razmišljam o tome koliko ću se dana odmoriti. Žao mi je što smo izgubili, istakao je Đoković, koji brani trofej na prvom Gren slemu u sezoni.

Australijan open starta 8. februara. Novak u prvom kolu igra protiv Francuza Žeremija Šardija (Jeremy Chardy), prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh