Tenis

Roger Federer: “Ne vidim razlog zašto bih počeo trenirati”

Teniska sezona prekinuta je zbog pandemije koronavirusa, a još uvijek se ne zna kada bi se najbolji svjetski teniseri mogli vratiti na terene.

Roger Federer - SCsport.ba

Za sada, sezona je suspendovana do 1. avgusta.

Roger Federer otkrio je kako provodi vrijeme tokom pauze u tenisu, a njegove prognoze kada je u pitanju povratak na teren nisu optimistične.

Od operacije 2016. godine nisam proveo pet sedmica zaredom kod kuće. Sjajno je za čitavu porodicu, sretni smo što smo zdravi, kao i naša porodica i prijatelji. Ponekad ‘poludimo’ jer smo toliko zajedno, ali to je normalno“, rekao je Federer u razgovoru s Gustavom Kuertenom i dodao:

Istina je da ne treniram zbog, da budem iskren, toga što ne vidim razlog da to radim sada. Fizički se osjećam odlično i mislim da će proći mnogo vremena prije povratka na teren. Sada mi je važno da se dobro odmorim. Kada se približi povratak i kada budem imao cilj, bit ću izuzetno motivisan za trening“, rekao je Federer.

Rafael Nadal i Novak Đoković vratili su se treninzima ranije ove sedmice, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh