Tenis

Rafael Nadal eliminisao Marina Čilića nakon osvojenih devet gemova zaredom

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale US Opena pobjedom nad Hrvatom Marinom Čilićem sa 3:1 u setovima.

Rafael Nadal - Nezavisne.com

Trenutno drugi reket svijeta savladao je 23. igrača na ATP listi sa 6:3, 3:6, 6:1, 6:2 za dva sata i 52 minuta igre.

Ne računajući izgubljeni set, trostruki osvajač US Opena nije imao mnogo problema protiv šampiona iz 2014. godine.

Rafa je prvi set dobio oduzetim servisom rivalu u šestom gemu, i to pošto je u prethodna dva došlo do razmjene breakova, da bi u drugom Čilić uzvratio zahvaljujući jedinoj break lopti u četvrtom gemu.

U nastavku je Nadal, ipak, pojačao ritam i na takvu igru Međugorac nije imao odgovor. Od 1:1 na početku trećeg seta, Španac je osvojio devet gemova zaredom i potom na rutinski način zabilježio trijumf.

Njegov rival u borbi za novo polufinale bit će Argentinac Diego Shwartzmann, koji je u četiri seta eliminisao Alexandera Zvereva.

U četvrtfinale se plasirao i Gael Monfils, koji je prosto otpuhao Pabla Andujara sa 6:1, 6:2, 6:2. Naredni rival Francuza je Matteo Berrettini, koji je dan ranije eliminisao Andreya Rubleva u tri seta, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh