Tenis

Damir Džumhur poražen na startu Roland Garrosa

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je na startu drugog grend slema sezone, Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu.

Damir Džumhur - Mondo.ba

Bolji od bh. tenisera za nešto više od tri sata igre bio je Francuz Antonio Hoang u četiri seta – 3:1 (6:4, 0:6, 7:6, 6:3).

Damir je već na startu izgubio gem na svoj servis, ali je u četvrtom gemu vratio “break”, pa se do devetog održavao egal, a tada je bh. teniser ponovo izgubio servis i to bez izgubljenog poena, što je Francuz već u narednom pretvorio u vođstvo od 1:0 u setovima (6:4).

Uzvratio je Džumhur, koji je 57. igrač na ATP listi, u drugom setu i pomeo Francuza za samo pola sata ekspresno stigao do izjednačenja – 1:1 (6:0).

Treći set bio je revija brejkova, po tri na obje strane, pa je odluka morala da padne u taj-brejku, gdje je prisebniji bio Hoang i ponovo stekao set prednosti – 7:6 (7:5), prenosi “Fena”.

Nakon velike borbe u četvrtom setu u kojem su obojica tenisera ljubomorno čuvala servise, prvi je poklekao Džumhur u osmom gemu, što je francuski igrač, koji je dobio specijalnu pozivnicu za nastup u Parizu, pretvorio u pobjedu iskoristivši treću meč-loptu – 6:3.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh