Rukomet

Održan žrijeb: Ukoliko eliminišu Rumune, rukometni Zmajevi u baražu idu na megdan Mađarima

Održan je žrijeb parova baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu…

Rukometna reprezentacija BiH - Vijesti.ba

Održan je žrijeb parova baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu, koje se igra u Egiptu, večeras u hotelu Hilton u Beču, a reprezentacija Bosne i Hercegovine ukoliko eliminiše Rumune u baražu će ići na megdan Mađarima.

Od ranije je poznato da će, zbog lošijeg plasmana na Evropskom prvenstvu, rukometni Zmajevi igrati predbaraž protiv selekcije Rumunije, a ukoliko izabranici selektora Bilala Šumana savladaju ovu prepreku plasirat će se u baraž, gdje bi se sastali sa Mađarskom.

S obzirom na to da se naša reprezentacija nalazila u drugom jakosnom šeširu, bilo je za očekivati da ćemo imati teži zadatak u baražu, ukoliko eliminišemo Rumune.

Susreti baraža se igraju od 5. do 7. juna, dok su revanš susreti na rasporedu od 9. do 11. istog mjeseca, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh